Viking 60 – Bred vedspis

Viking 60 - Bred vedspis

Information

Viking 60 ingår i Josef Davidssons eftertraktade nya sortiment med österrikiska kvalitetsspisar, som tar plats i ett helt nytt rum. Det supermoderna köket, där mysfaktorn värderas lika högt som kvalitet, design och funktion.

Viking 60 är som namnet antyder en 60 cm bred vedspis. Alltså en lite större modell som ger en extra rymlig ugn med täljstenstak och stor eldstad för snabb och trivsam matlagning. Den effektiva och miljöanpassade förbränningstekniken gör att vedens energi kan utvinnas maximalt och ge jämn värmealstring.

Det automatiska tilluftsspjället reglerar både den primära och sekundära lufttillförseln för en jämnare temperatur och längre brinntid. Skötseln är lika enkel som suverän – sotlucka, vedlåda och asklåda med lock finns lättillgängligt framtill.

Kompletteras spisen med 5,5 eller 10 cm breda konvektionssidor är Viking godkänd för integrering direkt mot brännbart material. Standardhöjd är 85 cm. För integrering med 90 cm bänkskåp finns en förhöjningssockel.

I originalutförande leveras Viking med en slitstark stålhäll ovanpå spishällsramen i gjutjärn. Hela hällen fungerar som kokplatta. Den lösa kokplattan kan ge plats för en wokpanna. För ett modernare uttryck finns glaskeramikhäll som tillval. Spisen kan anslutas till rökkanal baktill, upptill eller från sidan. Rökröret är även anpassat för enkelt byte mot exempelvis Husqvarnas modeller 3026 och 3027.

Har du frågor eller funderingar angående Viking 60 är du varmt välkommen att kontakta oss så ska vi besvara dina frågor. Vi erbjuder även installation av er kamin om ni så önskar.

Vi erbjuder även modulskorstenar & flexibla insatsrör om det skulle behövas.

Viking 60 specifikationer:

Uppvärmningsyta ca. (m2): 60-80

Effekt (kW): 3-7

Rökrörsdimension Ø (mm): 120

Vikt (kg): 120

Höjd (mm): 850 alt. 900

Bredd (mm): 600

Ugnsmått (mm): 260x270x410

Vedlängd (cm): 45

Godkännandebevis 0937

Intresserad av vedspisen Viking 60? Kontakta oss!

[contact-form-7 id=”274″ title=”Beställningsformulär 1″]