Biokamin Ask

Biokamin Ask – Gjutjärnskamin

Biokamin Ask - Gjutjärnskamin

Information

Gjutjärnskaminen Ask är en rejäl kamin i solitt gjutjärn för hög hållbarhet. Den är klassiskt utsirad på front och sidor, vilket ger den ett unikt och spännande utseende! Dörren till eldstaden är delad i två och öppnas enkelt med den spiralformade mässingsfärgade handtaget. Tre luftregleringsmöjligheter innebär en god förbränning. Vridbar roster för enkel uraskning ur eldstaden och enkelt utdragbar asklåda. Insidan av eldstaden är räfflad, vilket ökar konvektionsytorna så att denna gjutjärnskamin tar upp mer värme. 

Biokamin Ask erbjuder en hög verkningsgrad & hög effekt i ett kompakt format. 

Har du frågor eller funderingar angående Ask är du varmt välkommen att kontakta oss så ska vi besvara dina frågor. Vi erbjuder även installation av er kamin om ni så önskar.

Precis som alla våra andra produkter är denna gjutjärnskamin, Ask, CE-märkt (enligt EN 13240) och testad enligt oberoende testorgan.

Specifikationer

Pris: 9775 kr

Bruttoeffekt: 12 kW

Verklig effekt min/max: 9,1 kW

Verkningsgrad: 76%

Höjd: 670 mm

Bredd: 587 mm

Djup: 468 mm

Eldstadsmått: N/A

Skorstensanslutning: 150 mm, topp- och bakansluten.

Anslutningsstosen är ca 169-171 mm utvändigt och ca 159 mm invändigt. Ett oisolerat rör med 150 mm i dimension går normalt att montera innanför stosen. Ett annat alternativ är att använda t.ex. övergång 145/176. Då går övergången utanför stosen och sedan innanför skorstensröret med 150 mm dimension. En övergång är lämplig när isolerade rör används.

Bränsle: Ved- eller träbriketter

Max vedlängd: 386 mm.

Vedförbrukning min/max: N/A

Vikt: 117 kg

Intresserad av Biokamin Ask? Kontakta oss!

[contact-form-7 id=”274″ title=”Beställningsformulär 1″]